ویژگی رنگ روغنی ساختمان

ویژگی رنگ روغنی ساختمان

ویژگی رنگ روغنی ساختمان

رنگهای روغنی از رنگهای قدیمی ساختمان محسوب می شوند که از دیرباز برای رنگ آمیزی ساختمان ها مورد استفاده قرار می گرفته است. ولی با وجود مضراتی که برای رنگ روغنی بر می شمرند, هنوز هم برای رنگ آمیزی درب و پنجره ها و نرده های فلزی از این رنگ ساختمانی استفاده می گردد.رنگهای روغنی به دلیل وجود روغن موجود در آن با آب رقیق نمی شود. برای رقیق کردن این رنگها از حلالهایی استفاده می گردد که سبب بوی نامطبوع این رنگها می شود. که ممکن است تا چندین روز پس از استفاده از این رنگها, بوی نامطبوع آن در محیط باقی بماند. از دیگر ویژگی های رنگ روغنی دیر خشک شدن این رنگها می باشد که باعث طولانی شدن و در نتیجه بالا رفتن زمان اجرا می گردد. البته در خلق تابلوهای نقاشی, هنرمندان با بهره گیری از این ویژگی امکان ترمیم اشتباهات خود را پیدا می کنند.

مزایا و معایب رنگ روغنی مات

در زمان گچ کاری ساختمانها معمولا دقت زیادی برای ایجاد سطوح صاف صورت نمی پذیرد لاجرم در هنگام رنگ آمیزی ساختمان باید در انتخاب رنگ دقت نماییم تا علاوه بر خواسته خود برای ایجاد پوشش زیبا و قابل شستشو بر روی سطوح, رنگی انتخاب نماییم که سطح صاف تری در نهایت کار بدهد. ماهیت رنگ مات به صورتی است که کمتر نور را بازتاب می دهد به همین دلیل برای سطوحی مثل سقف و دیوارهایی که مشکل گچ کاری زیاد دارد از رنگ روغنی مات استفاده می شود. البته این رنگ مات دارای معایبی از قبیل قابیت شستشوی کمتر نسبت به رنگهای روغنی نیم براق و براق, بوی نامطبوع بیشتر و پوشش کمتر می باشد. اخیرا طراحان داخلی ساختمان اقبال بیشتری نسبت به اجرای رنگهای مات از خود نشان میدهند به خصوص در آتلیه های هنری و استودیوهای تلویزیونی به علت بازتابش کمتر از رنگهای مات استفاده بیشتری می گردد.

 

رنگ روغنی دیوار

در سالهای اخیر استفاده از رنگ روغنی در ساختمانها به رنگ آمیزی درب و نرده های فلزی محدود شده است و بجای این رنگها که سمی بوده و بوی نامطبوعی برای چند روز در ساختمان بجا می گذارند و از لحاظ زیست محیطی آلوده می باشند, رنگهای اکریلیک پایه آب مورد استفاده قرار می گیرد زیرا این رنگها بجای ترکیبات و حلالهای نقتی و تینری از آب و مواد غیر سمی در حلال و ترکیبات خود استفاده می کنند. که زود خشک شده و قابل شستشو می باشند. البته اخیرا توسط شرکت نورنگ, رنگ اکریلیک مخصوص فلز تولید گردیده و مانند رنگهای روغنی برای رنگ آمیزی فلزات, در سه نوع مات, نیم براق و براق عرضه می شوند.در ضمن ضد زنگ اکریلیک مخصوص آهن نیز در این شرکت جهت آماده سازی فلز تولید شده است.

رنگ روغنی آلکیدی براق

واژه “آلکید”, اصلاح شده نام “آلسید(alcid)”  می باشد که مشخص می کند آنها از ترکیب الکل ها و اسیدها مشتق می شوند. بکارگیری اسید چرب در این ترکیب ها باعث ایجاد پوشش انعطاف پذیر می گردد. که در رنگهای آلکیدی و قالبهای ریخته گری مورد استفاده قرار می گیرند. دو نوع رزین آلکیدی “خشک شونده” و “غیر خشک شونده” وجود دارد. رزین آلکیدی خشک شونده را از اسیدهای چرب اشباع نشده نظیر “روغن بزرک” بدست می آورند. این آلکیدها در مجاورت هوا خشک می شوند که سرعت خشک شدن به میزان و نوع روغن خشک شونده (روغن اسیدهای چرب اشباع نشده باعث واکنش سریع در هوا است) و نمکهای فلزی که نقش کاتالیزور را در آلکیدها ایفا می کنند, بستگی دارد. این رنگها امکان تولید در سه نوع مات, نیم براق و براق را دارند. نوع براق این رنگها بهترین شستشو را به فیلم رنگ می دهد.

انواع رنگ روغنی نیم براق

رنگهای آلکیدی بر پایه رزین های آلکیدی ساخته می شوند. این رنگها را که در سه نوع مات, نیم براق و براق تولید می گردند می توان توسط قلم, غلطک و ایرلسبر روی سطوح چوبی, نرده ها آهنی, درب های آهنی و چهارچوب دربها اجرا نمود. از جمله شرکتهای تولید کننده رنگ روغنی نیم براق, شرکت نیوکالر می باشد. رنگهای روغنی این شرکت دارای دوام و چسبندگی فوق العاده می باشد که می بایست قبل از مصرف با تینر روغنی استاندارد رقیق گردد. این رنگها ماهیتی نیم براق دارند قابلیت شستشوی مناسبی ایجاد می کنند و در بیسهای A وB به عنوان بیس سفید جهت دستگاه ترکیب رنگ کامپیوتری استفاده می شود. چون اهتمام این شرکت به تولید رنگهای اکریلیک پایه آب می باشد و رنگهای روغنی خود را صرفا جهت چهارچوبهای فلزی تولید می کنند بسته بندی های 1کیلویی و 4کیلویی را برای این رنگها در نظر گرفته است.

قیمت رنگ روغنی

رنگهای روغنی نیز به مانند رنگهای “اکریلیک آب پایه” این امکان را دارند که طبق سفارش مشتری و توسط سیستم ترکیب کامپیوتری در 20 هزار شید رنگی آماده میشوند. رنگهای براق روغنی به نسبت نیم براق و مات روغنی از قیمت بالاتری برخوردارند و همچنین در بین شیدهای متفاوت محصول , رنگهایی با فام های قرمز, نارنجی, بنفش و مخصوصا ارغوانی نسبت به فامهای دیگر و رنگهای تیره به نسبت رنگهای روشن از قیمت بالاتری برخوردارند. در مورد قیمت اجرا نیز اجرای رنگ روغنی به نسبت رنگ اکریلیک از قیمت بالاتری برخوردار است. چون این محصول دیرتر خشک می شود, زمان رنگ آمیزی را طولانی می کند و این مسئله هزینه رنگ آمیزی را بالاتر می برد.خدماتی که در رنگ آمیزی رنگ روغن ارائه می گردد عبارتند از اجرای روغن زیرکار, بتونه کاری (ماستیک), سنباده کاری و در صورت نیاز بتونه کاری مجدد و در نهایت رنگ آمیزی سطوح.